Munster Library by Bolles-Wilson & Partners

Certainly the design reflects it time and acknowledges a renewed interest in the city as a forum for forensic intervention. The layout is highly complex and mimics the English Landscape Garden tradition; where you first spy your goal, then drift off before rediscovering your original object. Each space is conceived of as an ‘event’ in itself (for example, the newspaper room focuses on a welcoming fireplace) which are then fused into a complex and evocative whole. The building is an intimate place of information, quiet learning, studious endeavour and, at the same time, a dynamic symbol of Münster’s regeneration.

Mark Cousins

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: